AAA Boniteta odličnosti 2014 A Bisnode solution

AAA Boniteta odličnosti 2014 A Bisnode solution

Delovni čas

Betonarna PE Latkova vas
ob delavnikih od 7. do 17. ure
in ob sobotah od 7. do 12. ure.

Kamnolom PE Pirešica
ob delavnikih od 6.30 do 16. ure
in ob sobotah od 6.30 do 13. ure.

Betonarna PE Bukovžlak
ob delavnikih od 7. do 15. ure 
in ob sobotah od 7. do 12. ure.

O nas

KRATKA PREDSTAVITEV PODJETJA

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2002. Ob ustanovitvi je bilo vključeno v program samozaposlitve. Sam začetek je bil skromen, saj je podjetje zaposlovalo samo enega delavca. Že na začetku smo stremeli po večjih ciljih tako, da smo po prvem letu našega delovanja že začeli zaposlovati prvo dodatno delovno silo. Kmalu smo videli, da naša trgovska dejavnost ne zadovoljuje naših ciljev zato smo leta 2004 od občine Prebold kupili lastno stavbno zemljišče v novo zgrajeni industrijski coni Latkova vas. Po pridobitvi vse potrebne dokumentacije smo začeli z izgradnjo lastne betonarne namenjene za proizvodnjo transportnih betonov.

Betonarno in nakup zemljišča smo financirali iz lastnih prihrankov. V samo izgradnjo betonarne smo vložili ogromno lastnega truda in iznajdljivosti, da smo proizvodnjo pripeljali do obratovanja. Po treh mesecih trdega dela smo že začeli s poizkusnim obratovanjem betonarne. Tako smo oktobra 2004 proizvedli prve kubike betonov. Istočasno smo morali v podjetju zaposliti več strokovne delovne sile. Vso delovno silo smo že na začetku zaposlovali dolgoročno za nedoločen čas. Zaposlili smo vodjo betonarne, kateri je s svojim večletnim znanjem pridobljenim na proizvodnji betonov potrebnih pri izgradnji avtocest veliko pripomogel k našim začetkom. Poleg vodja proizvodnje smo zaposlili še vodjo laboratorija kateri je s svojim znanjem pridobljenim prav tako na področju avtocest, mnogo pripomogel k naši začetni proizvodnji betonov.

Že na samem začetku smo pričeli s certificiranjem naše proizvodnje. Tako smo že aprila leta 2005 pridobili certifikat proivodnje po standardu SIST EN 206-1 za naše betone. v letu 2006 smo postavili svoj lasten laboratorij za preizkušanje betonov, katerega smo tudi certificirali. Naš nadzorni organ glede kvalitete betonov je IGMAT d.d. iz Ljubljane. Pokazalo se je, da v sami proizvodnji potrebujemo tudi več pomožnih delavcev katere smo redno zaposlili. Kmalu po našem zagonu betonarne smo videli, da za distribucijo naših betonov potrebujemo lastna transportna sredstva (avtomešalce in betonske črpalke), saj smo le tako lahko konkurenčno nastopili na trgu. V svojem voznem parku smo že na začetku pričeli z nakupom vozil kateri zadovoljujejo največjim ekološkim kriterijem. Sedaj imamo v svojem voznem parku že dvanajst vozil namenjenih prevozu in črpanju betona. Imamo tudi tri vozila namenjena za prevoz agregatov na našo betonarno. Lahko se pohvalimo, da smo v širši okolici Celja glede transporta in logistike eno izmed vodilnih podjetij na svojem področju. Ves čas našega delovanja smo redno izplačevali vse naše obveznosti iz različnih naslovov, kot so izplačila OD, davkov in drugih obveznosti. V letu 2007 smo kupili novo zemljišče na katerim smo predvideli gradnjo proizvodnje z novo tehnološko opremo za izdelavo betonskih izdelkov. Ves ta čas smo zaposlovali novo delovno silo in posodabljali avtopark.

 

NAJPOMEMBNEJŠI IZDELKI/STORITVE PODJETJA

Najpomembnejša izdelka s katerima posluje podjetje Ecobeton d.o.o. sta izdelava betona v betonarni in prevoz oziroma transport betona vseh vrst do končnega kupca.
Podjetje prodaja beton za avtocestni program, proizvaja specialne vrste betonov za gradnjo mostov in garažnih hiš.
Podjetje bo z nakupom nove tehnološke linije, uvedlo nov tehnološki proces, in sicer izdelavo betonskih robnikov in čistilno napravo za okolju prijazno izdelavo.

TRŽNA ANALIZA

Analiza trga

Trg je odprt za dejavnosti podjetja, na kar kaže veliko povpraševanje po naših dejavnostih in tudi trend v širšem okolji.
V savinjski regiji je konkurenca pri izdelavi betona vseh vrst dokaj pestra. V celotnem slovenskem območju je konkurenca še nekoliko ostrejša. Vendar pa je na trgu zelo malo betonarn, ki imajo svojo čistilno naprav in s tem pripomorejo k varovanju okolja.

Opis konkurence

Podjetje Ecobeton d.o.o. ima tržni delež 30% v širši okolici Celja, na celotnem slovenskem prostoru pa je naš delež nekoliko manjši. Največji konkurenti podjetja so večje in manjše betonarne v savinjski regiji. glede na naše konkurente podjetje zaseda bolj centralizirano pozicijo.
V slovenskem prostoru je prisotnih veliko samostojnih podjetnikov in podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo betona in betonskih izdelkov. Vendar pa kljub temu v podjetju predvidevamo hitro rast novih produktov in večanje prepoznavnosti na trgu. Podjetje v širšem okolju slovi kot vestno, marljivo in kakovostno podjetje. Podjetje ima pridobljen ISO certifikat.
prednost našega podjetja je v kvalitetni individualni izdelavi izdelkov in hitrost izpolnitve naročila.

VIZIJA

Podjetje Ecobeton d.o.o. želi postati večja sodobna betonarna v savinjski regiji. Našim kupcem želimo omogočiti ugodno ceno in hitro ter točno dobavo.

K uresničevanju vizije, poslanstva in strategije trženja bodo stremeli vsi zaposleni v podjetju. Vsi zaposleni se bodo trudili uresničiti želje vseh, še tako zahtevnih odjemalcev ter si na tovrsten način zagotoviti čim večje število stalnih strank. Nenehno bomo na različne načine komunicirali z okoljem, v skladu z našim programom in ob sodelovanju trženjskih strokovnjakov, z namenom povečevanja prodaje in s tem dobička.
Nenehno bomo spremljali svetovne trende in obiskovali sejme, tako da bomo strankam zagotavljali najnovejšo tehnologijo, ki bo omogočala dosego želenih rezultatov. Z diferencirano ponudbo, vrhunsko kvaliteto in osebnim pristopom, bomo ohranjali korak pred konkureno.

POSLANSTVO

Ustanoviti nameravamo podjetje, ki bo skrbelo za storitve v naši razširjeni ponudbi. želimo pridobiti čim več podjetij s katerimi bomo poslovali, naše poslanstvo je, da se na področju poslovanja z betoni uvrstimo v sam vrh, da opravimo svoje delo kvalitetno in ustvarimo čim večji dobiček. S kupci bomo sklenili pogodbo o opravljanju storitev in v njej podrobno opredelili pravice in obveznosti med prodajalci in kupci.

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive